Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ξαφνικά αλλάζει ΟΛΗ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων !



Αλλαγή στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε αίφνης σήμερα η κυβέρνηση και αύριο το μεσημέρι αντικαθίσταται ο στρατηγός ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας απο τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ι.Γιάγκο.
Δεν αποκλείεται τελικά να αλλάξει και ο αρχηγός του Στρατού, αντιστράτηγος Δημήτρης Βούλγαρης, ενώ παραμένει στη θέση του ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας - που όμως δεν μπορούν να διασταυρωθούν - στις έκτακτες κρίσεις πρόκειται καταρχήν για "ενδονεοδημοκρατικά ξεκαθαρίσματα" αφού φέρεται έντονα ενοχλημένη η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απο τον "φίλο του Σταϊκούρα" που του χρεώνει οτι διέρρευσε σε μερίδα του τύπου "στρατιωτικές κινησεις" (όπως η αύξηση των μονάδων μας στα νησιά και η αυξημένη πολεμική ετοιμότητα)που την έφεραν....σε δύσκολη θέση έναντι των Τούρκων συνομιλητών της. Με άλλα λόγια "τον έφαγε η Ντόρα".
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να το...αποδείξει εκτός απο τον ίδιο!
Η επίσημη εκδοχή λέει οτι...

...πρόκειται για μια κίνηση χωρίς "άλλες σκοπιμότητες" και οτι ενόψει του ανασχηματισμού στα τέλη Αυγούστου, στον οποίο εικάζεται οτι θα υπάρχουν νέα προσωπα σε ΥΠΕΞ κασι ΥΕΘΑ ο πρωθυπουργός θέλει "καθαρές ηγεσίες" που θια συνεργαστούν "χωρίς βαρίδια" με τους νέους υπουργούς.

Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, που σήμερα είναι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και αύριο νέος αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιανουαρίου 2007, προερχόμενος από τη θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητού του CAOC7.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 1951. Εισήλθε στη σχολή Ικάρων το 1970 και μετά την αποφοίτησή του το 1974 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος, τοποθετήθηκε στην 117 ΠΜ, ως Ιπτάμενος αεροσκαφών F-4Ε.

Από το 1974 μέχρι το 1991 συμπλήρωσε πάνω από 3000 ώρες πτήσης, σε αεροσκάφη F-4 Ε και F-16C/D.

Ο Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος παρακολούθησε τα προβλεπόμενα σχολεία της στρατιωτικής εκπαίδευσης στο εσωτερικό, καθώς και στο εξωτερικό.

Υπηρέτησε σε διάφορες Επιτελικές θέσεις, καθώς και θέσεις Διοίκησης. Έχει επίσης υπηρετήσει ως Επιτελής στο SHAPE.

orfni.

Δεν υπάρχουν σχόλια: