Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η Κοίμηση της Θεοτόκου...


Aπό τον Αναστάσιο Κουτσούκο

.
Η γιορτή της Παναγίας γιορτάζεται σε όλη την Ελλάδα και με εξέχουσα λαμπρότητα στην Πάρο, στην Τήνο και στην Σουμελά.
Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή. Βρίσκεται στην Παροικιά της Πάρου, όπου κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, εορτάζεται η γιορτή της Παναγίας με μεγάλη κατάνυξη και θρησκευτικότητα.. Μια παράδοση λέει ότι η Αγία Ελένη, μητέρα του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου.
Η Παναγία Σουμελά. Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.
Η Παναγία της Τήνου. Η ιστορία της Τήνου άλλαξε για πάντα το 1823, όταν...

ντόπιοι έσκαψαν και βρήκαν μια πρωτοχριστιανική εικόνα της Παναγίας καθ’ υπόδειξη της Πελαγίας, μιάς μοναχής στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου που είπε ότι είδε την Παναγία στον ύπνο της και Αυτή της υπέδειξε τον τόπο που ήταν θαμμένη η εικόνα της και ζήτησε την ανέγερση ναού εκεί.
Στις 15 Αυγούστου, γιορτάζεται στην Τήνο, η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Επέτειος τορπιλισμού της Έλλης και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 15 Αυγούστου του 1940, ιταλικό υποβρύχιο, καταβύθισε το καταδρομικό του ελληνικού στόλου ΕΛΛΗ που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου,για να αποδώσει τιμές κατά τη γιορτή της Παναγίας. Η πράξη, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση πριν από τον πόλεμο, δεδομένου ότι ο ναός ήταν από την εποχή ακόμα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας κέντρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας.
Όλοι οι Έλληνες πλέον εύχονται η Παναγία «να βάλει το χέρι της».... να σωθεί η Ελλάδα. Σε όλη τη χώρα τώρα επικρατεί πρωτοφανής ανεργία, πείνα, φτώχεια, μαρασμός υπογεννητικότητα, υπερδανεισμός, κατασχέσεις, εγκληματικότητα, μαφία. Λοιμός και λιμός. Σήμερα η κατάσταση της Ελλάδας είναι τραγική. Η δημοκρατία δεν έχει φόβο κατάλυσης αλλά «εκτροπής» από τους νεοφιλελεύθερους ολιγάρχες. Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…
Το Πασοκ δεν χάνει από την δεξιά αλλά από την προδοσία των «εσωτερικών προδοτών»!! Το Πασοκ και σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των ελλήνων, χωρίς διακρίσεις!!
Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας πανίσχυρος Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά, πίστη και ενθουσιασμό!!
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!
Εκλογές Εδώ και Τώρα.
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: