Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

O life style ψευτοαριστερισμός του Τσίπρα



Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας

«Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση των οικονομικών μεταναστών»!!!! Τάδε έφη ο Αλέξανδρος Τσίπρας αρχηγός του ΣΥΝ, ύστερα από επίσκεψή του στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο. Όπου διαπίστωσε ότι επικρατούν κάκιστες συνθήκες διαμονής των παρανόμως εισερχόμενων στη χώρα μας εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική υπό την αιγίδα του τουρκικού κράτους, που υλοποιεί στην πράξη το δόγμα Οζάλ ότι : « δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από εδώ μεριά και να τελειώνουμε με αυτούς».
Πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι ένας πολιτικός και μάλιστα πολιτικός αρχηγός κόμματος για να κάνει μια τέτοια παρανοική δήλωση. Που αν εφαρμοστεί, η Ελλάδα όχι απλά δε θα υπάρχει στα επόμενα 10-15 χρόνια, αλλά θα έχει μεταβληθεί σε...

εφιαλτικό τοπίο βιαιοτήτων, πλήρους διάλυσης, επιβολής της μαντίλας, της μπούργκας, της μπουργκίτας και πτυχών της σαρίας, σε πεδίο εθνοπολιτικών και θρησκοληπτικών συγκρούσεων, σε πισωγύρισμα κάθε έννοιας σύγχρονου πολιτισμού, δημοκρατικών θεσμών και προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι κόπτεται ο life style ψευταριστερισμός του κ. Τσίπρα και των ομοφρονούντων του, οι οποίοι μπορεί να είναι ελάχιστοι αριθμητικά, αλλά διαθέτουν πολλαπλασιαστική δημόσια παρουσία.
Δηλώσεις και αντιλήψεις όπως οι παραπάνω, πέρα από τις καταστροφικές προοπτικές τους, αναδεικνύουν μεγάλη ιδεολογική ανωριμότητα και πολιτική σύγχυση και απόσταση από το τι πραγματικά είναι προοδευτικό και αριστερό. Η θεοποίηση της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, όταν γίνεται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, κάθε άλλο παρά συνάδει με την προοδευτική και αριστερή σκέψη. Το ίδιο ισχύει και με την αφελή αντίληψη ότι το πρόβλημα της παγκόσμιας φτώχειας ( που οφείλεται στη άνιση διεθνή κατανομή του πλούτου, με υπεύθυνο τον άγριο καπιταλισμό εποχής), μπορεί να λυθεί με ιδιωτικού τύπου φιλανθρωπικές δράσεις. Όπως περίπου οι πλούσιες «φιλάνθρωπες» κυρίες-σύζυγοι άγριων καπιταλιστών- οργανώνουν «τέια» και κοινωνικές συναθροίσεις για να συλλέξουν οβολούς για τους καημένους τους φτωχούς.
Ο κ. Τσίπρας και οι αφελείς ή όποιοι πονηροί ομοφρονούντες, πουθενά δεν είδαν ή διάβασαν ότι η αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, βολεύει την άρχουσα τάξη και τους άγριους καπιταλιστές και εξοντώνει την εργατική τάξη της χώρας, αφού σπρώχνει τα μεροκάματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στα Τάρταρα. Αφού ο κ. Τσίπρας δεν μας έχει αποδείξει ότι είναι και πολύ διαβαστερός, θα του συστήσουμε να ρίξει μια ματιά στις βάσεις της μαρξιστικής σκέψης και να δει σε πόσες αντιφάσεις μπαίνει με τις ψευτοπροοδευτικές θέσεις που υποστηρίζει. Ειδικότερα τον παραπέμπουμε στο σύντομο κείμενο του Μάρξ « Μια προειδοποίηση» και στο βιβλίο του Ένγκελς « Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία» και ειδικότερα στο κεφάλαιο « Η Ιρλανδική μετανάστευση». Για να δει ομοιότητες με το σήμερα, τις σχέσεις τους με τις απόψεις που πρεσβεύει που στην πράξη δεν είναι παρά καραμπινάτα δεξιές-αντιδραστικές και εξυπηρετούν το διεθνή και ντόπιο άγριο καπιταλισμό και τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης ή αλλιώς της αμερικανοποίησης της υφηλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: