Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Από Νέστορας… Ιούδας

Τριαντάφυλλος Καρατράντος

Η απουσία από τα τεκταινόμενα και η απέχθεια που φαίνεται πως έχει για τη διακυβέρνηση ο Πρωθυπουργός επέβαλαν ως λύση τη λογική των Instead of his majesty. Στην αρχή ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο πανίσχυρος Υπουργός Επικρατείας και επί της ουσίας Πρωθυπουργός. Η ιστορία όμως των αντ’ αυτού δεν έχει μόνο τις ευχάριστες στιγμές της κορυφής, αλλά και τις δυσάρεστες της πτώσης. Αυτή την πτώση την ένιωσε καλά στο πετσί του ο Ρουσόπουλος, ο άνθρωπος που έκανε πράξη το θεώρημα του μεσαίου χώρου του Λούλη χλευάστηκε από μία ολόκληρη παράταξη. Λες και δεν ήξεραν, το Βατοπαίδι περίμεναν.

Η αλυσίδα των αντ’ αυτού της ΝΔ έχει περισσότερους από έναν κρίκους. Για ένα διάστημα τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκούσε ο Υπερυπουργός Επικρατείας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίας Τάξεως, Προκόπης Παυλόπουλος. Η ευτυχία της κορυφής δεν κράτησε πολύ και ο Καθηγητής άφησε τη θέση του στο Νέστορα της παράταξης, στο Γιώργο Σουφλιά. Κύματα αποθέωσης και λαγνείας ξέσπασαν από παντού, ειδικά όταν κάτω από την πίεση του Σουφλιά, ο Παπαθανασίου πήρε τη θέση του Αλογοσκούφη, του μισητού εχθρού του Γιώργου Σουφλιά. Πρωθυπουργός και επίσημα ο ΥΠΕΧΩΔΕ, με την αμέριστη στήριξη των ΜΜΕ, έγινε κυριολεκτικά το κράτος.

Όμως, όταν συνηθίζεις να αναθέτεις ή να επιτρέπεις σε άλλους τη διακυβέρνηση, και αυτό να είναι εξόφθαλμο, έχεις δημιουργήσει ηθελημένα ή άθελα σου τους υπονομευτές που θα αναζητήσεις για να μετακυλήσεις τις ευθύνες. Βρε πως τα φέρνει έτσι ο καιρός, ο Νέστορας μετετράπη στον εχθρό της ΝΔ, στον άνθρωπο που βάζει μπροστά την προσωπική του φιλοδοξία και θέλει να πριονίσει τον Καραμανλή.

Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα, όλοι αυτοί που γκρέμισαν τα τείχη της Ρηγίλλης για να δεχτούν το Σουφλιά όταν επέστρεψε μετά τη διαγραφή του, θα την θυμηθούν, θα χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα τη ρεβάνς που θέλει να πάρει από τον Καραμανλή για την Προεδρική κούρσα του 1996.

Δεν με ενοχλούν καθόλου που όλοι αυτοί απασφάλισαν ενάντια στον Σουφλιά και τον έφεραν από το απυρόβλητο στο στόχαστρο, με ενοχλεί όμως που όλα αυτά δεν τα έκαναν νωρίτερα, και δεν τα έκαναν για το περιβάλλον μας. Μάλλον μετράνε πιο πολύ την παράταξη από το περιβάλλον.

Αλήθεια μπορεί να μου πει ο Υ(πεχω)ΔΕ, που ανέλαβε προσωπικά από το 2007 την επίβλεψη για την ανάπλαση του οικοσυστήματος της Ελλάδας, τι έχει να μας πει για το πλημμυρισμένο ρέμα, μόλις μετά από 45 λεπτά βροχής.

Μήπως πρέπει να τον ρίξετε στην πυρά γιατί ασχολείται με τις εκλογές και όχι με τα αντιπλημμυρικά;

Δύσκολοι καιροί για Νέστορες…ειδικά όταν αυτοί δεν ακούν την κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: