Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το βράδυ η ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Τα "χαρτιά" του για το κυρίαρχο θέμα στην πολιτική ατζέντα, την Οικονομία, "ανοίγει" το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Προβάδισμα με αυτοδυναμία δείχνει νέα δημοσκόπηση για το κόμμα, ενώ συζητήσεις έχει προκαλέσει η μη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στα εκλογικά ψηφοδέλτια.

Σε συνέντευξή του, που παραχώρησε στην Ημερησία του Σαββάτου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι βασική αρχή που διέπει την οικονομική πολιτική του κόμματος είναι να μην υπάρξει επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων καθώς και "η σταδιακή δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και φορολογικών αρχών".

Ειδικότερα, όσον αφορά τη φορολόγηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι τα ατομικά εισοδήματα από κάθε πηγή θα ενταχθούν σε μια ενιαία προοδευτική κλίμακα φορολογίας για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η οποία θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον πληθωρισμό.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι τόκοι των καταθέσεων θα εξακολουθούν να φορολογούνται αυτοτελώς, ενώ ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας θα αντικατασταθεί με την προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι προβλέπεται καθιέρωση φορολόγηση του εισοδήματος από επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας και φορολόγησης της υπεραξίας από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα είναι πρόσωπο κύρους, με σύγχρονες αντιλήψεις.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: