Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και την επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκαν σήμερα το βράδυ επίθεση με βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους, τους συνήθεις γνωστούς - αγνώστους, οι οποίοι κινούνταν με άνεση στο κέντρο της Αθήνας.

Η επίθεση αυτή, σε ώρα μεγάλης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, με καταστήματα ανοιχτά και εργαζόμενους είτε στη δουλειά τους είτε κατά την επιστροφή στα σπίτια τους και μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητά της και βεβαίως, δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, ένας πολίτης σώθηκε την τελευταία στιγμή από βέβαιο θάνατο, όταν το επαγγελματικό του όχημα στο οποίο βρισκόταν σε ώρα εργασίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και κατεστράφη ολοσχερώς.

Είναι προφανές ότι, η κυβέρνηση της «υπευθυνότητας» και της «σοβαρότητας», δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εκφράζουν την αγανάκτησή τους και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της πριν θρηνήσουμε θύματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: