Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Μαύρη τρύπα 400 εκατ. ευρώ και στον ΟΑΕΔ


της Μαίρης Λαμπαδίτη

Την παρέμβαση εισαγγελέα στον ΟΑΕΔ ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καταγγέλλοντας ότι το ταμειακό πρόβλημα στον Οργανισμό είναι οξύτερο από ότι μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι το έλλειμμα φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα κονδύλια και τα προγράμματα stage.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τους υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη βρέθηκε το πρόβλημα της ανεργίας , η οποία σύμφωνα με την συνομοσπονδία έχει ξεπεράσει το 15%, καθώς και η αυθαιρεσία των εργοδοτών στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε ότι μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα αρχίσει διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις ώστε να σταματήσει «ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά».

Ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση και με το προεδρείο της ΟΤΟΕ κατά την οποία συζητήθηκε η άρνηση των τραπεζιτών να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για την αύξηση των μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων.

protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: