Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Πολλές φιλόδοξες και ισχυρές υποψηφιότητες για τη θέση Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, εναρμονισμένες με το νέο πνεύμα του Γ. Παπανδρέου


Ο άνεμος αναζωογόνησης και δημιουργίας στη χώρα έχει διεισδύσει και κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.
Η νέα κυβέρνηση, τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, το κλίμα μιας νέας δημοκρατικής πορείας της χώρας με νέο ήθος και διαφάνεια, έχει εισβάλλει και στο ΠΑΣΟΚ.
Το σύνθημα “Γιώργο, άλλαξε τα όλα…” παίρνει σάρκα και οστά ενόψει της εκλογής νέου Γραμματέα του κόμματος, μετά την υπουργοποίηση του Γιάννη Ραγκούση.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα εκλέξει νέο Γραμματέα του κόμματος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν θα υπάρχει μόνον η υποψηφιότητα-πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ήδη, δύο σημαντικά και λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος, που δεν έχουν υπουργοποιηθεί, θα είναι υποψήφιοι μαζί με τον υποψήφιο που θα προτείνει ο Γ. Παπανδρέου.
Οι περισσότερες της μίας υποψηφιότητες για τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πρέπει να εντοπιστούν -ευχόμαστε και ελπίζουμε- σε δυσφορία απέναντι στις προσωπικές επιλογές του προέδρου, ή σε εποχές “Πεντελικού”, αλλά στο νέο δημοκρατικό και διαφανές πολιτικό στίγμα που εκφράζει ο πρωθυπουργός της χώρας.
Οι νέες δημοκρατικές και πρωτοποριακές διαδικασίες που έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός (κυβέρνηση με προσωπικό στίγμα Γ. Παπανδρέου, υπουργοί χωρίς κομματική ένταξη, πρόσωπα προβεβλημένα χωρίς κομματική εξάρτηση, προκήρυξη κυβερνητικών θέσεων από την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού…), δίνουν το έναυσμα κι αποτελούν σημείο αναφοράς στους “μνηστήρες” διεκδίκησης της θέσης Γραμματέα του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: