Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Στη Θεσσαλονίκη Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και εκπροσώπων των κομμάτων τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου η επίσημη δοξολογία για την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τη γιορτή του Πολιούχου της Αγ. Δημητρίου.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως "η μεγάλη νίκη του Ελληνισμού, της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει και αποδεικνύει τη διαχρονική δύναμη που έχει ο λαός μας και η πατρίδα μας, τη δύναμη της Β. Ελλάδας, της Μακεδονίας και Θράκης".

Και υπογράμμισε: "Η δύναμη αυτή αποδεικνύει ότι με τη βούληση και την ενότητα, υπηρετώντας αξίες και αρχές κατακτούμε στόχους και μπορούμε και αλλάζουμε την Ελλάδα. Σήμερα δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης από νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές που μας κράτησαν πολλά χρόνια πίσω. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης της πολιτικής από τον μικροκομματισμό και την αδιαφάνεια".

"Τη μάχη της απελευθέρωσης του πολίτη από την ανασφάλεια, την αδικία, την ανισότητα. Και σε αυτή τη μάχη είμαι σίγουρος ότι είμαστε ενωμένοι. Μας ενώνει αυτή η μάχη, όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, σε μια κοινή προσπάθεια να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, ικανή, δίκαιη και ανθρώπινη. Και βέβαια καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μάχη έχει η περιφέρεια. Η Θράκη μας, η Μακεδονία μας, η Θεσσαλονίκη μας" κατέληξε.

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι μεγάλη για τους Μακεδόνες και τη Θεσσαλονίκη.

Η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, επισήμανε ότι δεν είναι η ώρα για πολιτικές ευχές, αλλά για πατριωτικές ευχές σε όλο τον κόσμο και είπε πως πρέπει να θυμόμαστε και να τιμάμε την ιστορία μας.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος και Άγγελος Κολοκοτρώνης επέκριναν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τη μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. "Έτσι όπως πάμε θα πάμε στα χειρότερα", είπε ο κ. Βελόπουλος, ενώ ο κ. Κολοκοτρώνης τόνισε ότι "δεν μπορεί να γιορτάζει η Θεσσαλονίκη όταν έχει καταργηθεί το ΥΜΑΘ".

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε την ανάγκη να βαδίσουμε ενωμένοι, όλοι μαζί, για μια καλύτερη πατρίδα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε ότι τα 97 χρόνια που μεσολάβησαν από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης έγιναν πολλά στην πόλη και πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι για να γίνει η Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των Σκοπίων και στο ζήτημα με το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Στη δοξολογία παρέστησαν ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, οι υφυπουργοί Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μαγκριώτης, Σπύρος Βούγιας, βουλευτές κ.α.

Επίσκεψη Παπανδρέου στον καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά

Τον ομότιμο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κριαρά επισκέφθηκε στο σπίτι του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Κριαράς, με μεγάλη προσφορά στην πρόοδο της ελληνικής γλώσσας, τον υποδέχθηκε συγκινημένος και συζήτησαν πάνω σε θέματα παιδείας.

Ο Εμμανουήλ Κριαράς, που είναι 103 ετών, ήταν στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ο πρωθυπουργός θέλησε να τον τιμήσει και με την επίσκεψη του.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: