Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Οι προτεραιότητες του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού

Την πρώτη του συνάντηση με τους διαπιστευμένους πολιτιστικούς συντάκτες είχε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι μοναδικός υπεύθυνος για τον τομέα του πολιτισμού.

Πρώτη προτεραιότητα για το νέο υπουργό αποτελεί το συγχωνευμένο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν σε προβλήματα που χρονίζουν,

Για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου ο κ. Γερουλάνος είπε ότι έχει καταλήξει σε τρία-τέσσερα "πολύ αξιόλογα βιογραφικά" και διευκρίνησε ότι ο γενικός γραμματέας θα είναι πολιτικό ον με διοικητικές ικανότητες και που θα αντιμετωπίζει με πολιτική διάσταση τον τομέα του πολιτισμού.

Αναφορικά με το μείζον θέμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και των κρατικών βραβείων ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι πρόκειται για μια "υγιή αναμπουμπούλα του κινηματογραφικού χώρου" και παρότρυνε τον κόσμο του σινεμά να προτείνει τις σωστές λύσεις.

Για το θέμα της στρατηγικής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το Βρετανικό Μουσείο εκφράζει την ανησυχία του, αφού μοιράζει φυλλάδια με τίτλο "γιατί τα Μάρμαρα πρέπει να μείνουν εδώ (στο Βρετανικό Μουσείο)". Η Μελίνα ξεκίνησε το θέμα και εμείς συνεχίζουμε, είπε ο κ. Γερουλάνος.

Σχετικά με τα ΜΜΕ ανέφερε ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο προβολής των θεμάτων πολιτισμού.

Για το θέμα των συμβασιούχων επισήμανε ότι θα αντιμετωπιστεί με μια λύση-γέφυρα και οι άνθρωποι που θα ενταχθούν στις οργανικές θέσεις θα κριθούν και θα αξιολογηθούν μέσω του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Γερουλάνος διευκρίνησε ότι ακόμη ενημερώνεται με επιτόπου επισκέψεις του σε όλη την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού που αποτελείται από 13 κτίρια.

Τέλος, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι αρμοδιότητες μεταξύ του ιδίου και της υφυπουργού Πολιτισμού Αντζελας Γκερέκου.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: