Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

"Πράσινο" φως για τον εμβολιασμό παιδιών έως 4 ετών

Συναγερμός στα νοσοκομεία από το κύμα πανδημίας καθώς τις τελευταίες ημέρες διπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Δραματική προειδοποίηση των επιστημόνων να γίνει άμεσα το εμβόλιο από τον γενικό πληθυσμό.

"Το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης θεωρείται ασφαλές και για τα παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών", δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλου.

Από την 1η Δεκεμβρίου θα εμβολιάζονται τα άτομα από 6 μηνών έως 49 ετών, και από 7 Δεκεμβρίου όσοι είναι πάνω από 50 ετών.



Την πλήρη έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές σε νοσοκομεία όλης της χώρας, κατήγγειλε η υπουργός Υγείας. Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επανέλαβε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν σταδιακά να ανοίγουν τα "κλειστά" κρεβάτια.

"Πλημμύρισαν τα εξωτερικά ιατρεία, πληθαίνουν καθημερινά οι εισαγωγές" τονίζει ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μέλος της επιτροπής πανδημίας.

Πρώτη προτεραιότητα οι έγκυες επισημαίνει ο κ. Λαζανάς καταλογίζοντας ανακρίβειες στον πρόεδρο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού Ανδρέα Κωνσταντόπουλο.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Από την Πέμπτη αρχίζει ο εμβολιασμός των κρατουμένων κατά της νέας γρίπης, από τις φυλακές Κορυδαλλού. Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.200 κρατούμενοι.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: