Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Γερουλάνος: Μητρώα Χρηματοδοτούμενων Φορέων στο υπ. Πολιτισμού

Τη δημιουργία Μητρώων Χρηματοδοτούμενων Φορέων στο υπουργείο Πολιτισμού με την καθιέρωση κριτήριων βάσει των οποίων θα γίνεται η ένταξη των φορέων και η χρηματοδότησή τους, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Παύλος Γερουλάνος.

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχου για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, ο κ. Γερουλάνος, τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να σταματήσει το καθεστώς του «εθισμού στην ευκολία των χρημάτων των φορολογούμενων, στο οποίο βρισκόταν ο χώρος του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού και της κρατικής τηλεόρασης».

«Αντιμετωπίσαμε αναξιοκρατία και αδιαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο διατίθεντο τα χρήματα» είπε και υπογράμμισε ότι αυτό θα σταματήσει με τα Μητρώα Χρηματοδοτούμενων Φορέων, καθώς θα καθιερωθούν κριτήρια με βάση τα οποία ο κάθε φορέας που θα εντάσσεται και θα χρηματοδοτείται, θα αξιολογείται κάθε χρόνο σύμφωνα με την διαχείριση των χρημάτων που έκανε για να επανενταχθεί ή όχι.

Σχετικά με την ολοκλήρωση διαδικασιών συντήρησης και αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας - έργο για το οποίο ο ερωτών βουλευτής ζήτησε να επισπευτεί γιατί αποτελεί σύμβολο της πόλης και μεγάλης σημασίας έργο - ο κ. Γερουλάνος απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί σε ένα νέο ολοκληρωμένο τομεακό πρόγραμμα για τον Πολιτισμό, καθώς αποτελεί έργο ειδικής σημασίας και συνδέεται άμεσα με του Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: