Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

"Νέα πνοή στα δημόσια νοσοκομεία"

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία το 2010 επανέλαβε η υπουργός Υγείας, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων ( ΠΟΕΔΗΝ).

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, "για να μπορέσουμε να δώσουμε μία νέα πνοή στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων".

"Και σε αυτή την κατεύθυνση είναι σαφές ότι ξεκινάμε με τις σοβαρές προσλήψεις που έχουμε ήδη εξαγγείλει. Τις 3.000 νέες προσλήψεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων, με το προϋπολογισμό του 2010", είπε.

Σύμφωνα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει το υπουργείο για το πρώτο τρίμηνο, "μεταξύ των οποίων είναι ο διακανονισμός και η ρύθμιση του υπέρογκου δημόσιου χρέους που έχουν σήμερα τα νοσοκομεία".

"Αλλά, ταυτόχρονα να μπουν και εκείνες οι ασφαλιστικές δικλίδες όσον αφορά τη λίστα φαρμάκων και, φυσικά, μια άλλη πολιτική για τις προμήθειες", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη αλλαγή και αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας απαιτεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία".

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: