Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Μέτρα εδώ και τώρα απαιτεί η αγορά

Στην αναμονή για άμεσα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Οι έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από κορυφαίους Ευρωπαίους φαίνεται ότι έπεισαν την Ελλάδα να ανακοινώσει το πακέτο μέτρων πολύ πριν αποσταλεί στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα τα ελληνικά ομόλογα πιέστηκαν ασφυκτικά, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαμήνυσε στην Ε.Ε. ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειωθούν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος.

Επίσης από τη Δευτέρα και για ένα διήμερο θα βρεθεί στην Ελλάδα κλιμάκιο της Moody’s, το οποίο θα ακτινογραφήσει την οικονομία, προκειμένου να συντάξει έκθεση για την πιστοληπτική μας ικανότητ


Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού


Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κοινωνικών, παραγωγικών φορέων και πολιτικών δυνάμεων της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία και συγκεκριμένα, την οικονομία, το παραγωγικό μοντέλο, την αξιοπιστία της λειτουργίας του κράτους, την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας και πάνω απ’ όλα τη ζωή, την καθημερινότητα και την προοπτική των Ελλήνων.


Ταξίδι στην Ευρώπη



Την ίδια στιγμή ταξίδι αγωνίας σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πραγματοποιούν την ερχόμενη εβδομάδα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στόχος να παρουσιάσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα να βάλουν υποθήκες για αναζήτηση δανειακών πόρων, οι οποίοι θα χρειαστούν το 2010.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: