Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Εσωτερικών ο Ντ. Ρόβλιας



Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την παραίτηση που υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος -όπως υποστηρίζει- προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους αρχής.

Η παραίτηση του κ. Ρόβλια ήρθε μετά τη διαρροή σημειώματος που προήρχετο από το πολιτικό του γραφείο του ιδίου και ζητούσε τη μετάθεση αξιωματικών του στρατού και άλλων σωμάτων ασφαλείας.

Στο εν λόγω σημείωμα αναφέρονταν ονόματα αξιωματικών που ζητούσαν ευνοϊκή μεταχείριση- μετάθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα δεν έφθασαν ποτέ στα γραφεία των κυρίων Βενιζέλου και Χρυσοχοΐδη.

"Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ρόβλιας διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή", τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός για όλα αυτά τα θέματα επισήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθούν κανόνες δεοντολογίας, που θα δεσμεύουν όλα τα μέλη της κυβέρνησης από εδώ και πέρα και ανέθεσε τη σχετική εισήγηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο.

Τη Δευτέρα ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα, χθες κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, ο παραιτηθείς υφυπουργός έκανε λόγο για χαλκευμένα στοιχεία και σε τίποτα δεν προϊδέαζε για τη σημερινή παραίτηση.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρόβλιας δεν είχε- μέχρι και την παραίτηση του- αναλάβει καμία αρμοδιότητα στο υπουργείο Εσωτερικών. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Ντίνου Ρόβλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: