Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Γονικές παροχές από 8/1- τσιγάρα στα 4 ευρώ

Την Παρασκευή και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί υπό μορφήν σχεδίου νόμου, η τροπολογία για τη φορολογία των γονικών παροχών, των ποτών και των τσιγάρων, που απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, από το δασικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η αλλαγή στον τρόπο φορολόγησης των γονικών παροχών θα ισχύσει από τις 8 Ιανουαρίου, ενώ για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα είπε ότι "βρέθηκε λύση αποδεκτή από όλους".

Πάντως, όπως αναφέρεται στο ΠΣΑ, προκύπτει αύξηση της τιμής του πακέτου των 20 τσιγάρων από τα 3 στα 4 ευρώ. Σημειώνεται ότι το γενικό φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση, θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, ενώ οι λεπτομέρειες για την εισοδηματική πολιτική θα αποτυπωθούν σε ειδικό σχέδιο νόμου εντός του Φεβρουαρίου.

Σχετικά με την επιβολή φόρου για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι γίνονται συζητήσεις για το θέμα χωρίς να υπάρχουν αποφάσεις.

Η τροπολογία, είχε ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για την κατάθεσή της σε νομοσχέδιο, άσχετο με το περιεχόμενό της, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής - κάτι που και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, είχε αναγνωρίσει πως παραβιάζει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: