Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Τετ α τετ Παπούλια – Ερντογάν στο Αμπου Ντάμπι


Τετ α τετ Παπούλια – Ερντογάν στο  Αμπου Ντάμπι

του Μάκη Πολλάτου

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα διεξαχθεί στο Αμπου Ντάμπι συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κύριοι Παπούλιας και Ερντογάν από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου θα Βρίσκονται στο Αμπού Ντάμπι, στο πλαίσιο Διεθνούς Διάσκεψης για το Ενεργειακό Μέλλον του Πλανήτη (World Future Energy Summit).

Το γεγονός αυτό επιχείρησε να «αξιοποιήσει» ο κ. Ερντογάν ο οποίος διά της διπλωματικής οδού και συγκεκριμένα μέσω του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα υπέβαλλε πρόταση για διμερή συνάντηση με τον κ. Παπούλια, κατά τη διάρκεια της περιόδου που και οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Οι συνομιλίες του κ. Παπούλια με τον κ. Ερντογάν στο Αμπού Ντάμπι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο. Κυρίως όμως διότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όλες τις τοποθετήσεις του ζητά από την Τουρκία να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ, καλεί την Άγκυρα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και επισημαίνει το Κυπριακό δεν έπαψε να αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, η επικείμενη συνάντηση Παπούλια – Ερντογάν αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: