Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή

"Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή για τη χώρα, πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, να μη χάσουμε ούτε μια στιγμή", ήταν το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ριζικές αλλαγές που θα πονέσουν, αλλά θα λυτρώσουν", ενώ κάλεσε τους δήμους και τις κοινότητας να συμβάλλουν στην κοινή εθνική προσπάθεια για τη δημοσιονομική ανάπτυξη της χώρας και την αναζωογόνηση των δημοκρατικών θεσμών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το σχέδιο "Καλλικράτης" ως "αναγκαία τομή" και δεσμεύθηκε για τη στήριξη του με τους αναγκαίους πόρους και ένα οργανωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο. Υπογράμμισε ότι "η νέα αρχιτεκτονική που εισάγει το πρόγραμμα Καλλικράτης, βασίζεται στις αρχές μίας σύγχρονης διακυβέρνησης που σπάει τα πελατειακά δεσμά του παρελθόντος".

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για "δομική αλλαγή για την αντιμετώπιση και των δημοσιονομικών δυσκολιών της χώρας" και διευκρίνισε: "Αποφασίσαμε η νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

Οι πολιτικοί αρχηγοί


Ο πρόεδρος τη ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι "οι αλλαγές είναι αναγκαίες, αλλά προϋποθέτουν μελέτη- βλέπουμε σπουδή και κομματικές σκοπιμότητες".

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αντίθεση του στο σχέδιο "Καλλικράτης" και- όπως είπε- "σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε της υπάρχουσα κατάσταση".

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε το σχέδιο "θνησιγενή υπόθεση, όπως ο Καποδίστριας".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, δήλωσε ότι "το σχέδιο Καλλικράτης είναι καταδικασμένο να αποτύχει", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πόροι.

Να σημειωθεί ότι βάσει του σχεδίου "Καλλικράτης", οι προβλεπόμενες αλλαγές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο, καθώς οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: