Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


[1091670_b.jpg]Με τις καθιερωμένες τελετές έγινε ο αγιασμός των υδάτων σε όλη τη χώρα. Στον Πειραιά παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στη Μυτιλήνη ο Γιώργος Παπανδρέου και στην Πύλο ο Αντώνης Σαμαράς. Στις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, έγινε εκτεταμένη αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

«Το 2010 θα είναι χρονιά ανατροπών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου μετά τον αγιασμό των υδάτων στη Μυτιλήνη

"Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι είχαμε πάρει λάθος πορεία, γνωρίζει τις δυσκολίες και τις ζει καθημερινά από τις δυσπραγίες της οικονομίας μέχρι και την αδικία, ξέρει όμως, και είναι βαθιά μου πίστη, ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α.Παπανδρέου μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στην οποία παρέστη στη Μυτιλήνη.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται στο ακριτικό νησί της Λέσβου, ένα τόπο, όπως είπε, με τον οποίο είναι δεμένος από την ίδια την ιστορία.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτές οι δυνατότητες του ελληνικού λαού πολλές φορές υποβαθμίστηκαν και πνίγηκαν από τον παρασιτισμό και τις κατεστημένες αντιλήψεις και τόνισε ότι:

"Το 2010 θα είναι χρονιά ανατροπών και μεγάλων αλλαγών για να βάλουμε τα θεμέλια για ένα διαφορετικό κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, τον τόπο του, το φιλότιμό του, την πρωτοβουλία του, το κέφι του και τα όνειρά του".

Ο κ.Παπανδρέου είπε ότι θα μπουν τα θεμέλια για ένα κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης και ευνομίας που θα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και τόνισε ότι : "τις μεγάλες ανατροπές θα τις κάνουμε μαζί με ειλικρίνεια, αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και σιγουριά".

"Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές, θα χρειαστεί όλοι να βοηθήσουν αλλά είμαι αισιόδοξος, υπάρχει ελπίδα, απόφαση και σιγουριά", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος έφθασε στη Μυτιλήνη συνοδευόμενος από το αδερφό του Νίκο κι έγινε δεκτός από τον ΓΓ Αιγαίου Δημήτρη Χαλκιώτη, το βουλευτή Λέσβου και υφυπουργό Μεταφορών, Δικτύων και Υποδομών, Νίκο Σηφουνάκη και το δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την τελετή καθαγιασμού των υδάτων ενώ λίγο αργότερα είχε μια σύντομη συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στο μουσείο Ελιάς στη Γέρα.


Λούκα Κατσέλη από τον Πειραιά

Η απόφαση επίσπευσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας σε τρία χρόνια "ήταν δική μας απόφαση, του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ο τόπος", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, ερωτηθείσα αν η επίσπευση επιβλήθηκε από την ΕΕ.

Στην ερώτηση αν το 2010 θα είναι δύσκολη χρονιά, απάντησε ότι "θα είναι μια χρονιά, δουλειάς, ελπιδοφόρα, χρονιά αγώνων για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας" και τόνισε ότι "η κυβέρνηση θα τα καταφέρει οπωσδήποτε".

Η κα Κατσέλη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον καθαγιασμό των υδάτων στον Πειραιά, ο οποίος έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, είπε επίσης ότι η σημερινή ημέρα παραπέμπει στη ναυτοσύνη και ευχήθηκε "να είναι το 2010 χρονιά στήριξης στην ελληνική σημαία στα πλοία μας, στη ναυτιική εκπαίδευση, στην προσέλκυση νέων στο επάγγελμα, στην ασφάλεια των πλοίων και των ναυτικών μας για να μην θρηνήσουμε νέα θύματα όπως έγινε πρόσφατα".

Ο Αγιασμός στον Πειραιά


Παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ετελέσθη στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, ο αγιασμός των υδάτων.

Στους άνδρες του συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων οι οποίοι βούτηξαν και έπιασαν το σταυρό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και τη ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.

Παρέστησαν ακόμα ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, βουλευτές της πρώτης και δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της τελετής, η κ.Κατσέλη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και είπε ότι η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων παραπέμπει στη ναυτοσύνη. Ευχήθηκε επίσης το 2010 να είναι χρονιά ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής σημαίας και ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της ασφάλειας των πλοίων και των ναυτικών μας για να μην έχουμε δυστυχήματα όπως το τελευταίο. Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία της ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στην οικονομία, τονίζοντας ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά δουλειάς και ελπίδας.

Ο κ.Τραγάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση μετά από πολλές παλινωδίες προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα θετικά μέτρα αλλά θα είναι αντίθετη στα φορομπηχτικά.

Δηλώσεις έκαναν ακόμα ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και ο βουλευτής της ΝΔ κ.Μιχαλολιάκος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: