Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ...


Σχέδιο τριετίας για την δημοσιονομική προσαρμογή θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ώστε να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου της. Μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει... αύξηση του ΦΠΑ ή των φόρων στα καύσιμα, συμπληρώνοντας ότι στο επίκεντρο παραμένει ο πολίτης.
«Δεν θα υπάρξουν άδικα μέτρα, θα υπάρξουν δίκαιες αποφάσεις με επίκεντρο τον πολίτη» τόνισε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αιτιολογώντας την επιτάχυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής , ενώ η Λούκα Κατσέλη συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν «τώρα τα μέτρα».
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν από την άφιξη στην Αθήνα κλιμακίου της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διαβουλεύσεις και ενημέρωση σχετικά με τους στόχους και τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης που αναμένεται να υποβάλει στα τέλη του μήνα η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.
Τη σύσκεψη για την οικονομία στο Μαξίμου θα ακολουθήσει άλλη μία στις 15:30 για τον εκλογικό νόμο.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: