Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τέλος στα σενάρια για ενιαίο συντελεστή του ΦΠΑ

Τέλος στα σενάρια περί ενιαίου ΦΠΑ 15% έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση", απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για τη φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών και τα περί αντίδρασης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, απάντησε ότι ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τη συνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης, ενώ όπως έκανε γνωστό, ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποσαφήνιση της τροπολογίας.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε "κίνηση ανάγκης" την τροπολογία για τη φορολόγηση γονικών παροχών, ποτών και τσιγάρων, επισημαίνοντας ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση δεν έχει χρόνο να προετοιμάσει τον πολίτη για τις επερχόμενες αλλαγές.

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που θα επιφέρει στη διοικητική διάρθρωση του κράτους το σχέδιο "Καλλικράτης" δήλωσε ότι "θα ήταν επιπόλαιο για την κυβέρνηση να επιχειρήσει τόσο μεγάλη αλλαγή χωρίς να έχει εξασφαλίσει τους ανάλογους πόρους".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και χαρακτήρισε ικανοποιητικό το αποτέλεσμα των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: