Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Στον αέρα 2.500 εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής!

“Οχι σε ρυθμίσεις που οξύνουν τις δημοσιονομικές δυσκολίες”

Φρένο έβαλε το υπουργείο Οικονομίας στις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργαζομενους της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής , δε θα κυρωθεί η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αμεσα θίγονται 700 υπάλληλοι της Olympic Catering και της εταιρείας Pantheon που χάνουν το δικαίωμα μετάταξης στο δημόσιο ενώ περίπου 1800 εργαζόμενοι στην πρώην Ολυμπιακή δε θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση αφού δε θα ισχύσει το μπόνους πλασματικών χρόνων που προέβλεπε η πράξη νομοθετικού περιέχομένου .

Το κόστος των ρυθμίσεων τις οποίες μπλοκάρει η κυβέρνηση υπολογίζεται σε 670 εκ ευρώ σε βάθος 25ετίας .

Πάντως μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, περίπου 2,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές ,θα παραμείνει σε ισχύ.

Στο κείμενο της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων, την ένταξη των εργαζομένων της «Γαλιλαίος», θυγατρική της Ολυμπιακής, στο τακτικό προσωπικό της Ολυμπιακής, θέματα των εργαζομένων της OLYMPIC CATERING καθώς και θέματα των υπαλλήλων της Ολυμπιακής στο εξωτερικό.
Σχετικά με το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Πεταλωτής δήλωσε: "Η κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων οικονομικών συγκυριών, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση που οξύνει τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες και γεννάει αισθήματα κοινωνικών διακρίσεων και προνομιακής κοινωνική ή ασφαλιστικής μεταχείρισης".
Σε ερώτηση, σχετικά με το τι θα γίνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων ανέφερε πως σύμφωνα με το νόμο, μέχρι να κυρωθεί η συγκεκριμένη πράξη ισχύουν οι συνέπειές της και "άρα σε αυτό διάστημα ό,τι δικαιώματα έχουν γεννηθεί θα γίνουν δεκτά σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα".
Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΝ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στέλνει 5.000 απολυμένους της Ο.Α. στην εξαθλίωση.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: