Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Στα χνάρια του Σουφλιά η Τ. Μπιρμπίλη;...


Συνάντησε τον Γ. Μπόμπολα για την ανακύκλωση.
Και άλλα τρία περιστατικά της σύγχρονης πραγματικότητας...

Από τον Δεξιό Είρωνα

-Bράδυ Τσικνοπέμπτης, υφυπουργός της κυβέρνησης κόβει την πίτα των εργαζομένων του υπουργείου του στα μπουζούκια. Στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, σε κλίμα μιζέριας και περίοδο κυβερνητικού άγχους.
-Ώρες πριν, η Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε με τον μεγαλοεκδότη-μεγαλοεργολάβο κ. Γ. Μπόμπολα για το θέμα της ανακύκλωσης. Εκεί τα λεφτά είναι πολλά, και η παλιά... κότα κατάλαβε ότι εύκολα μπορεί να κλωσήσει ευρώ σε παρθένες περιοχές, ανεκμετάλλευτες. Πρέπει, όμως, η συμπαθής υπουργός να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο της συνάντησης με σχετικό δελτίο Τύπου. Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά είναι κρίμα να κατηγορηθεί ξανά ότι συναναστρέφεται ήδη με τα μεγάλα συμφέροντα και ότι είναι "άξια" συνεχίστρια του έργου Σουφλιά.
-Προχθες, τέτοια ώρα η ΕΡΤ1 έπαιζε σε επανάληψη την εκπομπή "Πρόσωπα" και φιλοξονούσε τον αείμνηστο Σπαθάρη και τον δημοσιογράφο κ. Γ. Μαρίνο. Αφορμή, άρθρο του τελευταίου, όπου ορθά δήλωνε ότι ...

κακώς το παράδειγμα του Καραγκιόζη διδάσκεται και παιδαγωγεί τα παιδιά, καθώς στον χαρακτήρα του προσωποποιούνται πολλά αρνητικά στοιχεία του ανθρώπου και αποτελούν παραδείγματα αποφυγής. Η οκνηρία, η αγυρτεία, η φαλλοκρατία, η αθυροστομία, η μπαγαποντιά και η λαμογιά. Εκεί, ο Ευγένιος Σπαθάρης εν τέλει συμφώνησε, αλλά δικαιολόγησε την καρικατούρα, για χάριν ιστορικών στοιχείων και της παράδοσης.
-Λίγα βράδια πριν, ένιωσα την απόλυτη απογοήτευση όταν είδα καθηγητίσκο στο Πανεπιστήμιο που φοίτησα κι απ' όπου πήρα και μεταπτυχιακό τίτλο, σε κατάσταση μέθης στο bar Big Apple της οδού Σκουφά. Εκεί, ως απόλυτος καραγκιόζης, ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί με προκλητικό ύφος από τα αδηφάγα μάτια μια φοιτητριούλα που συνόδευε και φλέρταρε εκείνος.
Τέσσερα παραδείγματα, όπου αφήνω εσένα να βρεις τις ομοιότητές τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: