Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Λ. Κατσέλη: Στήριξη επιχειρήσεων στα Τέμπη

Πρωτοβουλίες για τις επιχειρήσεις στα Τέμπη θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας. Η Λούκα Κατσέλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης των επιχειρήσεων στην περιοχή που έχουν πληγεί από το κλείσιμο του δρόμου.

Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής στη Λάρισα, δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις, ωστόσο σχολιάζοντας σχετικό υπόμνημα που έλαβε από τους καταστηματάρχες, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχετικές πρωτοβουλίες.

Η κ. Κατσέλη είχε συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, ενώ μίλησε και σε εκδήλωση του εμπορικού κόσμου.

Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ζήτημα, η υπουργός παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά, αλλά μέσω του προγράμματος που υλοποιεί η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και τη σύνδεση της παραγωγής με τη μεταποίηση, σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Επίσης, ανέφερε ότι η συνεργασία του υπουργείου της με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι σε καλό επίπεδο.

Για την πρόσφατη διαφωνία που προέκυψε με τα πιστωτικά ιδρύματα, ως προς την εφαρμογή του νόμου που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο για τη ρύθμιση των επαγγελματικών και επιχειρηματικών οφειλών προς τις τράπεζες, η κ. Κατσέλη επισήμανε: «Οι τράπεζες, όπως και οι επιχειρήσεις αποτελούν εταίρους τους κράτους. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα, ακούμε και σταθμίζουμε τις προτάσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά στο τέλος αποφασίζουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: