Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ωρα της Γης 2010

Χιλιάδες νοικοκυριά, δήμοι-κοινότητες, φορείς και επιχειρήσεις, μνημεία, κλείνουν το φως απόψε στις 20.30 για μία ώρα, στο πλαίσιο της δράσης της WWF κατά της κλιματικής αλλαγής «Ωρα της Γης».

248 δήμοι, κοινότητες και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, 282 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1016 φορείς και επιχειρήσεις θα λάβουν μέρος στο μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Επίσης, κατά την Ώρα της Γης 2010 μνημεία, όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος αλλά και η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι.

Την πρωτοβουλία υποστηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτήν την κορυφαία συλλογική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής ενισχύει σημαντικά την παγκόσμια συμμαχία για αλλαγή πορείας προς ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα σβήσει τα φώτα στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή δράση κατά της αλλαγής του κλίματος. Πέρυσι, η χώρα μας πήρε τη δεύτερη θέση στις συμμετοχές, χάνοντας την πρωτιά από τις Φιλλιπίνες την τελευταία στιγμή.

H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Στην πρώτη εκδήλωση συμμετείχαν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η ενέργεια αυτή μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: