Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ιερώνυμος: Δεν αρνούμεθα την φορολόγηση

Η φορολόγηση των εσόδων από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα, ο κ. Ιερώνυμος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι άδικη η επιβολή της φορολογίας και πρόσθεσε “Η Εκκλησία πάντοτε προσφέρει, πρόσφερε στο παρελθόν, θα προσφέρει και τώρα, θα δώσει και στην προκειμένη περίπτωση. Δεν αρνούμεθα την φορολόγηση. Θα δώσουμε ό,τι μπορούμε, αλλά μ’ έναν τρόπο δίκαιο. Όχι με αυθαιρεσίες και αυθαίρετο τρόπο. Επομένως περιμένουμε το διάλογο. Η αρμόδια επιτροπή της Εκκλησίας, είναι έτοιμη να συζητήσει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά μ’ έναν τρόπο δίκαιο".

O κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Πολιτείας, «όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε κατά καμία έννοια να δημιουργηθούν αυθαίρετες καταστάσεις τύπου 1987. Πρέπει να επικρατήσει ο διάλογος. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποδείξει μέσα στους αιώνες ότι πάντα ήταν πρώτη σε προσφορά προς το έθνος. Πιστεύω ότι και τώρα απ΄ το διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Διαφωνώ με το αποφασίζω και διατάσσω. Είμαι υπέρ του διαλόγου και νομίζω ότι και η Πολιτεία έχει να κερδίσει».

Την Τρίτη, πάντως, συγκαλείται εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις επί των νέων φορολογικών μέτρων, τις οποίες θα υποβάλει στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης”.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: