Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ



Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Οnline

Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο στον πρώην Πρωτοδίκη Ευάγγελο Καλούση, όσο και στον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση, που κρίθηκαν ένοχοι για πράξεις που αφορούν την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος...
Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας κ. Μπολέτσης.
Οι κατηγορίες αφορούν ποσό επτά εκατ. δραχμών που φέρεται να έλαβε ο πρώην δικαστής σε τραπεζικό λογαριασμό του, πριν 10 χρόνια, προκειμένου να μην κρίνει προφυλακιστέο τον επιχειρηματία Μπολέτση, κατηγορούμενο τότε σε υπόθεση εκρήξεων.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής, που υπέβαλαν οι δύο καταδικασθέντες, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι και οι δύο θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας ήταν απών από το δικαστήριο και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νοσηλεύεται. Έτσι, σε βάρος του το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Η απόφαση επί της ενοχής των κατηγορουμένων έχει ληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά μεσολάβησαν αιτήσεις εξαίρεσης που υπέβαλε ο επιχειρηματίας σε βάρος του προέδρου και μελών του δικαστηρίου, καταγγέλλοντάς τους ότι ζήτησαν χρήματα για να μην μπει στη φυλακή.
Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενοι και τρεις δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Μαντούβαλος, οι οποίοι ομόφωνα κρίθηκαν αθώοι.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: