Από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε το προνόμιο να περάσει με τον ευκολότερο τρόπο την επιβλητική είσοδο του Κοινοβουλίου...
Αρκούσε να είχε μια καλή «σύσταση» κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου - για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900
ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος της ίδιας κατηγορίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λαμβάνει περίπου 1.300 ευρώ (μεικτά).
Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54.000.000 ευρώ, ενώ την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας έχει μπει στον αστερισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συγκεκριμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.
Υπάρχουν και... καλύτεροι
Τα προνόμια όσων είχαν την τύχη να θητεύσουν σε κόμματα ή πρόσωπα και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο μπορεί να μην είναι τα μεγαλύτερα στο Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλές φορές σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με παράπονο, είναι σε «χειρότερη» μοίρα από τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για τους οποίους όμως υπάρχει περίεργη σιωπή», όπως σημειώνουν. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τους εκπαιδευτικούς ή τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας.
Οπως διαβεβαιώνει πάντως ο κ. Πετσάλνικος δεν θα μπαίνει πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ με αλλαγή του Κανονισμού θα προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η μετατροπή της υπαλληλικής σχέσης μετακλητών και αποσπασμένων σε μονίμους. Οπως όλα δείχνουν, οι τελευταία υπερτυχεροί όλων των κομμάτων- πλην ΚΚΕ- ήταν οι 240 που προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα.
tanea
Αναρτήθηκε από troktiko
Τρίτη 25 Μαΐου 2010
Βουλή: πρώτος μισθός 1.900 ευρώ καθαρά!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου