Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Για το σκαμνί "βαδίζει" ο Γ. Αγγέλου...


Έξι είναι οι μάρτυρες που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Επιβεβαιώνεται το Press-gr

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Προς πλήρη επιβεβαίωση οδηγούνται οι πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το Press-gr από τις 17 Απριλίου (διαβάστε εδώ) ότι ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή Γιάννης Αγγέλου κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.
Εκτός από την πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνα Μαντέλη υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες που ενώπιον της ανακρίτριας κ. Ειρ. Καλού έχουν αναφερθεί στον κ. Αγγέλου. Συνολικά οι σε βάρος του κ. Αγγέλου μαρτυρίες είναι...
έξι. Σε τηλεφώνημα του κ. Αγγέλου για να προωθήσει την υπόθεση έχει αναφερθεί και στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκα, λέγοντας ότι «τον Ιούνιο του 2004 μου τηλεφώνησε ο Γ. Αγγέλου και μου ζήτησε να εξετάσω κατά προτεραιότητα τη γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημοσίων κτημάτων».
Όλα αυτά ενισχύουν την πιθανότητα να γίνει διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το σκάνδαλο και να συμπεριληφθεί το όνομα και του Γ. Αγγέλου ο οποίος σίγουρα θα κληθεί να καταθέσει. Επίσης μελετάται και η άρση του απορρήτου για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Εφραίμ - Αρσένιου.
Ο Γ. Αγγέλου δεν είναι πρώην υπουργός κι έτσι δεν τον καλύπτει ο νόμος της παραγραφής που ισχύει για τους πρώην υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: