Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...


Πυροδοτούνται σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Χαριστική βολή στη δημοτική αρχή Φασούλα που βουλιάζει στην ανυποληψία. Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Κώστα Ρεσβάνη

Από τον Αναγνώστη Κοντάκη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σαν να μην έφταναν οι δημοσκοπήσεις που (όλες) αποτυπώνουν ανάγλυφα την καταβύθιση της δημοτικής αρχής Φασούλα στον Πειραιά, μόλις πριν λίγο έπεσε… σαν βόμβα στο δημαρχείο της πόλης η παραίτηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Κώστα Ρεσβάνη από τη θέση του, πυροδοτώντας μεγάλες εξελίξεις στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ!
Ο Κώστας Ρεσβάνης, επιφανής δικηγόρος και Αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, ήταν προσωπική επιλογή του Φασούλα, είχε εκλεγεί Πρόεδρος του σώματος δύο φορές σχεδόν ομόφωνα, καθώς απολαμβάνει της εκτίμησης όλων των παρατάξεων και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές. Το τελευταίο διάστημα διαφωνούσε πλήρως με...
τις επιλογές του κ. Φασούλα που έχουν οδηγήσει στη διάσπαση της πλειοψηφίας και την απαξίωση της δημοτικής αρχής, αλλά οι ενστάσεις και οι απόψεις του δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη.
Τώρα αποφάσισε να παραιτηθεί από Πρόεδρος καθώς «δεν πήγαινε άλλο», δηλώνοντας όμως ότι παραμένει στην ενεργό πολιτική. Κρίσιμη λεπτομέρεια; Πρωτοκόλλησε την επισολή παραίτησή του, την οποία απευθύνει στους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και όχι στον ίδιο το δήμαρχο, στον οποίο απλά την κοινοποιεί!
Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:
«Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Δια της παρούσης θέλω καταρχάς να σας απευθύνω τις θερμότατες ευχαριστίες μου, διότι, από την στιγμή της ανάληψης της Προεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και μέχρι σήμερα, με έχετε περιβάλλει με την αμέριστη εμπιστοσύνη σας, όπως αποδεικνύεται άλλωστε από την σχεδόν ομόφωνη εκλογή μου για δύο συνεχόμενες θητείες. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι σήμερα ανταπέδωσα πλήρως την εμπιστοσύνη σας και επέδειξα σεβασμό τόσο προς εσάς όσο και προς τους Θεσμούς και τους Νόμους. Ενήργησα πάντοτε εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος. Απέβλεψα ευθύς εξ αρχής -και θέλω να πιστεύω πως επέτυχα- στην αναβάθμιση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεδίωξα την εκτόνωση σε στιγμές έντονης - αλλά πάντοτε εύλογης και αιτιολογημένης- πολιτικής και προσωπικής αντιπαραθέσεως μεταξύ των συναδέλφων. Άλλωστε, η οποιαδήποτε αντιπαράθεση στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προφανές ότι υπήρξε απόρροια της αγωνίας που διακατέχει όλους μας -ανεξαρτήτως δημοτικής παρατάξεως- για την ζωή, το παρόν και το μέλλον του Πειραιά.
Σεβόμενος τόσο εσάς όσο και τους πολίτες του Πειραιά και θεωρώντας ότι η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε μέσον απολαβής προνομίων, από την αρχή της θητείας μου και μέχρι σήμερα αποποιήθηκα οιωνδήποτε προνομίων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προβλέπονται από το Νόμο, όπως η δωρεάν χρήση τηλεφώνων και υπηρεσιακού οχήματος, η απασχόληση οδηγού, η κάλυψη δαπανών μετακινήσεως καθώς και η βελτίωση της εν γένει υποδομής του Γραφείου Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας παρακαλώ να μου χρεώσετε οποιοδήποτε ακούσιο -θέλω να πιστεύω- σφάλμα αλλά και να μου πιστώσετε προσωπικώς οτιδήποτε θετικό επιτεύχθηκε.
Σήμερα όμως, με βαθύτατη λύπη αλλά και απόλυτο σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, υποβάλλω, ως ο Νόμος ορίζει, την παραίτησή μου από την θέση του Προέδρου του Σώματος. Δυστυχώς, λόγοι που άπτονται θεμάτων που δεν επιθυμώ επί του παρόντος να εκθέσω δεν μου επιτρέπουν πλέον να υπηρετήσω την πόλη μας από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Παραμένω όμως πάντοτε επί των επάλξεων ως Δημοτικός Σύμβουλος μέλος της παρατάξεως «Σημαία μας ο Πειραιάς» και δηλώνω παρών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας.
Σε κάθε περίπτωση, για άλλη μια φορά ευχαριστώ χωριστά τον καθένα από εσάς αλλά και όλους τους πολίτες του Πειραιά, που μου έχουν παράσχει την δυνατότητα να συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, ως πνεύμονας λειτουργίας του Δήμου, αποτελεί το Ανώτατο Τοπικό και Αποκεντρωτικό όργανο έκφρασης μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας.
Με τιμή
Κωνσταντίνος Στ. Ρεσβάνης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: