Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χρωστούν πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην εφορία

Νέα λίστα με 500 «βαριά» ονόματα στη δημοσιότητα

protothema.gr
Τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Ιουνίου, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δημοσιοποιήσει και νέα λίστα με τα ονόματα «grande» φοροφυγάδων. Όπως πληροφορείται το protothema.gr στην απόφαση αυτή έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά την δημοσιοπoιηση του θέματος της φοροδιαφυγής του Τολη Βοσκόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για έναν κατάλογο με πάνω από 500 βαριά ονόματα στα οποία θα περιλαμβάνονται γνωστές οικογένειες των Αθηνών μεταξύ αυτών βιομήχανοι, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δικηγόροι, γιατροί , μηχανικοί, ενδεχομένως και πολιτικοί.

Τα ονόματα που θα περιλαμβάνει η λίστα εκτός του ότι διαθέτουν πολυτελή σπίτια και μεγάλα αυτοκίνητα , χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο ποσά που υπερβαίνουν τις 500.000 ευρω έκαστος άλλα τα τελευταία χρόνια κανείς δεν «τους είχε πιέσει» να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς προκειμένου να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα για αγορές ακινήτων και άλλων αγαθών προχωρούσαν σε προσωρινές ρυθμίσεις των χρεών προκειμένου να αποκτήσουν φορολογική ενημερότητα. Όμως στην συνέχεια ξεχνούσαν να πληρώσουν τις δόσεις που τους αναλογούσαν προσθέτοντας επιπλέον βάρη στις οφειλές τους. Από το υπουργείο οικονομικών εκτιμούν ότι οι πλούσιοι φοροφυγάδες οφείλουν πάνω από 200 εκατ ευρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: