Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Έντονο ενδιαφέρον COSCO για επενδύσεις

nooz.gr
Για όλα τα επιχειρηματικά-ναυτιλιακά σχέδια που αφορούν την Κίνα με την Ελλάδα μίλησαν στον Πειραιά, η ΥΠΟΙΑΝ Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της COSCO Captain Weijialu που πραγματοποιεί 4ήμερη επίσκεψη στην χώρα, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της κινεζικής κρατικής εταιρίας.

Στην πολύωρη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη και εκπρόσωποι τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β. Ράπανος, ο πρόεδρος της COSCO που τυγχάνει και υψηλόβαθμο στέλεχος του Κ.Κ.Κ. τόνισε στην υπουργό Λούκα Κατσέλη ότι τόσο η COSCO όσο και η Κίνα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα, σε όλο το εύρος και το βάθος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, εφόσον επέλθει κάποια συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο Captain Wei, που θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, αναφέρθηκε στην παροχή λιμενικών υπηρεσιών, της κρουαζιέρας, της ναυπηγοεπισκευαστικής δράσης και των Logistics, ενώ επισήμανε ότι η χώρα του έχει έντονο ενδιαφέρον και επενδύσεις στις περιφέρειες της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η ΥΠΟΙΑΝ Λούκα Κατσέλη καλωσόρισε τον πρόεδρο της COSCO, που επισήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί στενή συνεργασία με την Κίνα, την οποία μάλιστα θεωρεί στρατηγικό εταίρο.

Τέλος, να επισημανθεί ότι ήδη η COSCO δραστηριοποιείται στον ΣΕΜΠΟ Μ. Ικονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: