Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

'ΠΑΓΩΝΟΥΝ΄ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ


Το «πάγωμα» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα για τρία χρόνια προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.Ερωτηθείς σήμερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να νομοθετήσει το «πάγωμα» των μισθών, αν δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Αυτό είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό»...


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά. «Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι υπάρχει ένα περιθώριο έτσι ώστε να υπάρξει, εντέλει, σύγκλιση με τους κοινωνικούς εταίρους», είπε ο κ. Πεταλωτής.

«Είμαστε διατεθειμένοι ως κυβέρνηση να συζητήσουμε, έστω και αυτή τη στιγμή, με τους κοινωνικούς εταίρους, έτσι ώστε να ενσωματώσουμε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις και αλλαγές είναι προς το καλύτερο, προς όφελος του απλού Έλληνα πολίτη», τόνισε ο κ. Πεταλωτής, διευκρινίζοντας όμως ότι αλλαγές θα γίνουν «εφόσον φυσικά είναι συμβατές με το γενικότερο πνεύμα του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοθετήματος».

«Από κει και πέρα, μπαίνει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου και εκεί γίνεται συζήτηση. Και, φυσικά, εάν οι βουλευτές σε αυτή την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προτείνουν αλλαγές που είναι βελτιωτικές και συμβατές, θα γίνουν δεκτές και, φυσικά, υπάρχει και η Ολομέλεια, η οποία εντέλει και θα αποφασίσει», είπε ο Γιώργος Πεταλωτής.

«Δεν υπάρχει θέμα εκλογών»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίσουν τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών».

Απαντώντας αν η κυβέρνηση θα μείνει «όμηρος» τυχόν διαρροών από βουλευτές της συμπολίτευσης, ο Γιώργος Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τραβήξει μέχρι τέλους αυτές τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε στον ελληνικό λαό για τη σωτηρία της χώρας. Ξεκινήσαμε με δύσκολες συνθήκες και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για κανέναν και για τίποτε».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετέθεσε την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ για μετά την έξοδο από την κρίση. «Να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, πρώτα απ` όλα, έτσι ώστε μετά από την έξοδο από την κρίση να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε προς τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: