Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

"Συντροφικά" βέλη κατά Λοβέρδου

nooz.gr
Τα άκουσε για άλλη μια φορά από τους "συντρόφους" του ο Ανδρέας Λοβέρδος, αυτή τη φορά για το ασφαλιστικό, κατά την ενημέρωση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε να πάρει πίσω ο υπουργός τη διάταξη για τη 13η και 14η σύνταξη, καθώς όπως είπε αυτή δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο και αλλοιώνει το χαρακτήρα του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής τόνισε χαρακτηριστικά ότι η σπατάλη μεγαλώνει και εμείς καλούμαστε να κατεδαφίσουμε το κοινωνικό κράτος. Πρόσθεσε ότι στα ταμεία παραμένουν οι ίδιες διοικήσεις που μας έφεραν στη χρεοκοπία.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ήταν αιχμηρός για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας: "δεν είδα κανέναν υπουργό να στηρίζει το ασφαλιστικο". Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η κυβερνηση δε θα περάσει καλά αν μείνει μόνο στην περικοπή μισθών και συντάξεων.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τις επικουρικές συντάξεις και να υπάρξει καλύτερη μεταβατική περίοδος για τις μητέρες ανήλικων και τα βαρέα - ανθυγιεινά.

Ο νέος βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε ότι Τάσος Γιαννίτσης είναι αριστερός σε σχέση με τον Ανδρέα Λοβέρδο στο ίδιο τραπέζι θα λέγαμε ότι ο Γιαννίτσης είναι ο αριστερός."


Την Τρίτη το μεσημέρι, ο Γ. Παπανδρέου συγκαλεί το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας θα ενημερώσουν το ανώτατο όργανο του κόμματος για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς.


Χωρίς κομματική πειθαρχία, αλλά...

«Δεν μας φοβίζει τίποτα. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία διάσταση με τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Γιωργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι «οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία, που έχουμε όλοι μας, και εμείς, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά γνωρίζουμε όλοι και την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων, και το δυνατό και δικαιότερο, που αυτές προωθούν».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δεν έχουμε μιλήσει για κομματική πειθαρχία» και παρέπεμψε στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας, «για να δούμε πώς θα εξελιχθεί» και «για να μη μιλάμε με εικασίες».

Δεν τίθεται θέμα εκλογών

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, ώστε μετά να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε», τόνισε- ερωτηθείς σχετικά- ο Γ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: