Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου-Τσίπρα για τις αποκρατικοποιήσεις



Οι αποκρατικοποιήσεις ήταν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση...


Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος των Ελλήνων. Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι υιοθετεί άκριτα διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να συγχωνευτούν διαφορετικές εταιρίες του δημοσίου για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των δημοσίων ακινήτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ οι ιδιωτικοποιήσεις, που ξεπέρασαν, όπως είπε, ακόμα και τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Ακόμα, τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που δεν το αγγίζει όμως κανείς, γιατί είναι διαχρονικό, έχει παρόν και μέλλον, πρόσθεσε. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βγάλει στο σφυρί ακόμα και το περιβάλλον, ενώ έκανε λόγο «για μεγάλο φαγοπότι από τα λαμόγια που περιμένουν- όπως είπε χαρακτηριστικά- με τις πετσετούλες τους να επωφεληθούν από την τραγωδία που περνάει η χώρα». «Αν συνεχίσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξεταστικές του μέλλοντος θα έχουν πολύ δουλειά», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Έντονα αντέδρασε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αντέτεινε ότι αν είναι κάτι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, είναι η ευθύνη για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις με μεγάλο ρεαλισμό και ευθύνη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τις Εξεταστικές, σημείωσε:

«Η κυβέρνηση κινείται στις αποφάσεις της πάντα με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: