Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στην Αυστρία σήμερα ο Γ. Παπανδρέου

Θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών

protothema.gr
Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και τον ομοσπονδιακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Παπανδρέου θα είναι επίσης κεντρικός ομιλητής την Παρασκευή το βράδυ,στο Εαρινό Συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοικονομικών.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύουν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνους, και Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου με την αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αναμένεται να βρεθούν η πρόσφατη ελληνική δημοσιονομική κρίση, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, τα μεταρρυθμιστικά μοντέλα για τη ρύθμιση των χρηματαγορών, αλλά και οι διμερείς σχέσεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Βιέννη, μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, ο κ. Φάιμαν είχε εκφράσει την ιδιαίτερη εκτίμησή του για τον κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ για την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και τον υψηλό βαθμό των παραδοσιακών και φιλικών σχέσεων Αυστρίας-Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: