Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Πανάρετου με ΟΛΜΕ για βαθμολογητές σχολιάστε και εσείς

nooz.gr
Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, θα έχει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, με αφορμή την κήρυξη αποχής εδώ και τουλάχιστον μια εβδομάδα από τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ.

   Την Πέμπτη το ΔΣ της ΟΛΜΕ, κάλεσε τους καθηγητές να συνεχίσουν την αποχή τους από τα βαθμολογικά κέντρα, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι "παρά τις αρχικές υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το ύψος των αμοιβών, έχουμε πρωτοφανείς μειώσεις των ήδη χαμηλών αμοιβών των απασχολουμένων εκπαιδευτικών και την καταβολή τους σε βάθος χρόνου με το σύστημα των εντελλομένων και όχι με χρηματικά εντάλματα πληρωμής, όπως είχε ζητήσει η Ομοσπονδία".

    Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ο μεγαλύτερος όγκος των γραπτών των υποψηφίων έχει βαθμολογηθεί.

    Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, είχε διαβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή που κήρυξε αποχή η ΟΛΜΕ, ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους.

    Ειδικότερα όμως, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, επειδή υπάρχουν μειώσεις στις καταβολές των αποζημιώσεών τους και προειδοποιούν, ότι θα συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να επανέλθει το καθεστώς αποζημιώσεων, όπως ίσχυε.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: