Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στη φυλακή τα ..."παπαγαλάκια" της πτώχευσης!

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την τρίτη δόση του πακέτου στήριξης όπως διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αντιθέτως τα νούμερα της οικονομίας δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στην κυβέρνηση, η οποία περισσότερο φοβάται τις φήμες που κυκλοφορούν παρά την οικονομική πραγματικότητα .

Σ αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την κυρία Ελένη Ράϊκου να διατάσσει κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να ερευνηθούν τα δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία εμφανίζουν την χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

«Βαθμολογία» για 28 δράσεις
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκψη της τρόικας, η οποία θα κάνει την Έκθεση Αξιολόγησης του πρώτου τριμήνου της πορείας του Προγράμματος τον Ιούλιο, έτσι ώστε να γίνει η εκταμίευση της δεύτερης δόσης, τον Σεπτέμβριο. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στην πρώτη αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ότι έχει υλοποιήσει περίπου 28 δράσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί και διαβεβαίωσε ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα είτε έχουν υλοποιηθεί είτε έχουν δρομολογηθεί, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κανένας για την ολοκλήρωσή τους πριν από το τέλος του Ιουνίου, καταληκτική περίοδος της πρώτης αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο δημοσιονομικής ευθύνης, το νομοσχέδιο για την σύσταση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο όλων των αποφάσεων για δαπάνες.

Απειλές από τον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί με...μελλοντικές φυλακίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις από το βήμα της Βουλής και στην αντιπαράθεση του με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο υπουργός τόνισε ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η σωστή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της οικονομίας προς όφελος των Ελλήνων. Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι υιοθετεί άκριτα διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να συγχωνευτούν διαφορετικές εταιρίες του δημοσίου για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των δημοσίων ακινήτων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ οι ιδιωτικοποιήσεις, που ξεπέρασαν, όπως είπε, ακόμα και τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. Ακόμα, τόνισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που δεν το αγγίζει όμως κανείς, γιατί είναι διαχρονικό, έχει παρόν και μέλλον, πρόσθεσε. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βγάλει στο σφυρί ακόμα και το περιβάλλον, ενώ έκανε λόγο «για μεγάλο φαγοπότι από τα λαμόγια που περιμένουν- όπως είπε χαρακτηριστικά- με τις πετσετούλες τους να επωφεληθούν από την τραγωδία που περνάει η χώρα». «Αν συνεχίσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξεταστικές του μέλλοντος θα έχουν πολύ δουλειά», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Έντονα αντέδρασε ο κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αντέτεινε ότι αν είναι κάτι στο DNA του ΠΑΣΟΚ, είναι η ευθύνη για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις με μεγάλο ρεαλισμό και ευθύνη», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Τσίπρα για τις Εξεταστικές, σημείωσε: «Η κυβέρνηση κινείται στις αποφάσεις της πάντα με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: