Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ


Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ για τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από το ΠΑΜΕ δόθηκε την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρείτε πως πράξεις δικές σας, των συνδικαλιστών σας, ή φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, πως συμβάλλουν στην ευρωστία των ταμείων ή τη μείωση της ανεργίας;»...


Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι με τη στάση του δεν καταδικάζει τον καπιταλισμό, αλλά κομμάτι του ελληνικού λαού με απαράδεκτες εικόνες που κάνουν το γύρο της υφηλίου και επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον εργασιακό χώρο, να ενταχθούν οι ναυτικοί στα κρουαζιερόπλοια.

«Με την άρση του καμποτάζ περιμένουμε 45.000 νέες θέσεις εργασίας. Εσείς δεν θέλετε καμία εξέλιξη στις εργασιακές σχέσεις, λες και είναι ο κόσμος στάσιμος δίπλα μας. Ο συντηρητικός σας δογματισμός, βάζει σε ομηρία ανέργους».

Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στο να γίνει η Ελλάδα πόλος έλξης κεφαλαίων με εργασιακούς όρους Κίνας, Ινδίας, ή Αφρικής.

«Με τις συμφωνίες σας με τον Ερντογάν, ανοίξατε το δρόμο, ώστε ελληνικές εταιρείες που έχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα να εξάγουν τα κεφάλαιά τους στη γειτονική Τουρκία δηλαδή να μειώνουν τις θέσεις εργασίας εδώ. Κλείσατε συμφωνία με την Κίνα για την ναυπήγηση πλοίων εκεί, καταδικάζοντας παραγωγικούς χώρους εδώ. Θέλετε να συμφωνήσουμε να μετατραπούν χώροι κατασκευής πλοίων σε συσκευαστήρια εμπορευμάτων και να κλείσουν και μικρές βιοτεχνίες που κάνουν σήμερα την συσκευασία ή την παραγωγή υλικών συσκευασίας».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το νόμο όσες φορές τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε παρανομία στα λιμάνια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: