Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Aγγίζει και το “Μάτι” η Εξεταστική;

Ομοιότητες με Μαντέλη από την κατάθεση Κάτσικα

protothema.gr
Ομοιότητες με την περίπτωση Γιώργου Τσουγκράνη, οι οποίος είχε ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό εκ μέρους του κυρίου Μαντέλη για να κατατίθενται εκεί οι «χορηγίες» της Siemens, βλέπουν τα μέλη τις εξεταστικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση Siemens, στην περίπτωση του κ.Μάριου Κάτσικα.

Συγκεκριμένα ο λογαριασμός του φαρμακοβιομήχανου στην Ελβετία, μοιάζει με λογαριασμό που περιγράφεται, στο ιδιωτικό συμφωνητικό που σύναψε η Siemens με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Στο εν λόγω συμφωνητικό, γίνεται αναφορά για δεσμευμένους λογαριασμούς- τροφοδότες, βάση των οποίων, η Γερμανική εταιρεία ζήτησε 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Χριστοφοράκο για να αποσύρει τις κατηγορίες.
Για τον λόγο αυτό τα μέλη τις επιτροπής, ισχυρίζονται ότι απαιτείται, περαιτέρω διερεύνηση καθώς ενδέχεται, να υπάρχει σύνδεση του λογαριασμού Κάτσικα με τροφοδότη λογαριασμό Siemens.

Επιπλέον ο Κάτσικας, ο οποίος καταθέτει ακόμη, φαίνεται να μην έχει πείσει, για το λόγο, που έχει δεσμευτεί ο λογαριασμός του στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, είπε πως το 2003, ήθελε να αγοράσει ακίνητο στο Λαγονήσι, αξίας 3.5 εκατ. ευρώ, από τον κ. Μανώλη Παπαδογιαννάκη, γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας “Misko”.

Σύμφωνα, δε, με κάποιες εκτιμήσεις, ίσως εδώ να “φτάνει” κανείς στο άλλο, πέραν του “Ρόκο”, πρόσωπο της υπόθεσης που ήταν γνωστό με τον κωδικό “Μάτι”…

Δίνει λοιπόν 200.000 ευρώ ως προκαταβολή, δίχως όμως παραστατικά!

Η συμφωνία χαλά και στις 24/10/2003, ο κ. Παπαδογιαννάκης επιστρέφει τα χρήματα, με κατάθεση στον ελβετικό λογαριασμό του κ. Κάτσικα.

Από την μεριά του ο κ. Κάτσικας όπως ισχυρίζεται, έως το 2008, δεν κινεί το λογαριασμό, γιατί διαθέτει δεκάδες άλλους. Το 2008 όμως ο επίμαχος λογαριασμός μπλοκάρεται και όπως ο ίδιος αναφέρει, αν και επιχείρησε να «σηκώσει» τα 800.000 ευρώ, (από σύνολο 1 εκατ.), τελικά δεν τα κατάφερε.

Να σημειωθεί, πως ο λόγος δέσμευσης του λογαριασμού του, είναι πως η κατάθεση των 200.000 ευρώ έγινε από την εταιρεία Placid Blue, που εμπλέκετε στην υπόθεση Siemens.

Πώς όμως συνδέεται, ο κ. Κάτσικας, το ακίνητο στο Λαγονήσι, ο κ. Παπαδογιανάκης και μια εταιρεία η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο?

Η απάντηση του κ. Κάτσικα φαίνεται να μην πείθει τα μέλη της επιτροπής.

Αναλυτικά ο μάρτυρας είπε ότι «τον Δεκέμβριο του 2009, σύναψαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον κ. Παπαδογιαννάκη, βάση του οποίου, ο δεύτερος, ισχυρίζεται, ότι δεν γνώριζε πώς να καταθέτει τα 200.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα, με αποτέλεσμα να απευθύνει στο γείτονα του, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο κ. Γίώργος Καλδής, ιδιοκτήτης της Placid Βlue, ζητώντας του να κάνει αυτός την κατάθεση».

Αυτός είναι και ο λόγος σύμφωνα με τον κ Κάτσικα για τον οποίον, υπάρχει κατάθεση στο λογαριασμό του από την εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία Siemens..

Δεν υπάρχουν σχόλια: