Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ από την Εξεταστική για τα ομόλογα

nooz.gr
Η κατάθεση του διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστου Ντζιούνη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα, και τη ΝΔ που κατήγγειλε μεθόδους τρομοκράτησης μαρτύρων και αποχώρησε επιφυλασσόμενη για τη περαιτέρω στάση της.

Αφορμή στάθηκε η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπαχρήστου που εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επάρκεια γνώσεων του μάρτυρα για τη θέση που κατείχε και ανέφερε ότι θα καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό. Λίγο αργότερα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αιτιολόγησε τη στάση του λέγοντας ότι ο κ. Ντζιούνης είτε ξέρει για την υπόθεση των ομολόγων και απέφυγε εντέχνως να απαντήσει, είτε δεν είναι ο καταλληλότερος για να κατέχει ένα τόσο νευραλγικό πόστο.

Η αναφορά αυτή του κ. Παπαχρήστου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, ενώ τόσο ο Προκόπης Παυλόπουλος όσο και ο Νίκος Νικολόπουλος κατήγγειλαν ότι δεν είναι δυνατό με την ανοχή του προεδρείου να προκαλείται και να μην προστατεύεται ο μάρτυρας και υποστήριξαν ότι αυτό είναι μήνυμα τρομοκράτησης και για άλλους κρίσιμους μάρτυρες στο μέλλον.

Παράλληλα δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται για την περαιτέρω στάση του κόμματός τους. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και Μιχάλης Τιμοσίδης κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να εκτρέψει την έρευνα της Εξεταστικής που ήδη εξελίσσεται δραματικά σε βάρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: