Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στο φως η προκήρυξη για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Μίσος κατά δικαστικών, Αστυνομίας και δημοσιογράφων

protothema.gr
Και επισήμως η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, με το protothema gr. να έχει το θλιβερό προνόμιο να μεταδίδει πρώτο την είδηση…

Η προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σε cd που περιείχε 7 σελίδες, μέσω του περιεχομένου των οποίων, οι συντάκτες επιχειρούν να δικαιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησαν τον Σωκράτη.

Με βαριές εκφράσεις καταφέρονται κατά δημοσιογράφων και εκδοτών της νέας γενιάς, απειλούν και πάλι αστυνομικούς, δικαστικούς, σοφρωνιστικούς υπαλλήλους και διευθυντές φυλακών ενώ σε ένα μεγάλο μέρος του κειμένου το μίσος είναι διάχυτο για ένα συγκεκριμένο κομμάτι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στις δύο και μισή τοι μεσημέρι, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Τα Νέα και υπέδειξε ένα σημείο στο οποίο τα μέλη της Σέχτας είχαν αφήσει το cd με την προκήρυξη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική όπου παρέλαβε το cd και στη συνέχεια οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, θα ερμηνεύσουν τα όσα γράφονται έτσι ώστε από τη μία να αυξήσουν τη φρούρηση σε στόχους για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος και από την άλλη να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που σκέφτονται τα μέλη της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Την ίδια ώρα οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι. Νέα στοιχεία δεν έχουν προκύψει, ενώ η χήρα του Σωκράτη Γκιόλια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Δεν είναι σε θέση να μας μιλήσει. Έχει υποστεί ισχυρό σοκ και δεν θέλουμε να την πιέσουμε. Άλλωστε δεν περιμένουμε και πολλά από όσα θα μας πει» αναφέρει αστυνομικός και συμπληρώνει «Αλλά και οι υπόλοιποι από τους μάρτυρες που ήταν στην περιοχή την ημέρα του χτυπήματος ελάχιστα πράγματα κατάφεραν να δουν ή να ακούσουν».

Εκεί που επενδύουν πλέον οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι στη διαφαινόμενη σχέση μελών του αντάρτικού πόλης με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.

Τα όπλα που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη οργάνωση είναι σίγουρο ότι τα προμηθεύτηκε από ποινικούς, όμως από τη στιγμή που έφυγαν από τα χέρια ποινικών για να φθάσουν στα μέλη της οργάνωσης μεσολάβησαν πέντε με έξι άτομα με αποτέλεσμα η αλυσίδα να σπάσει και τα ίχνη να σβήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: