Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κόντρα υπουργών για τα χρέη των ΔΕΚΟ με αφορμή καθυστέρηση δεδουλευμένων



Εμφυλιοπολεμικό κλίμα δημιουργήθηκε χθες στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξαγγελίες ανατροπών σε όλες τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ από τον υπουργό των Οικονομικών, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία της ΕΘΕΛ πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους...



Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου προκάλεσε έντονη δυσφορία στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κύκλοι του οποίου έλεγαν χθες πως στέλνονται λάθος μηνύματα και πως όλοι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο έχουν διασφαλισμένους τους μισθούς τους.

«Δεν μπορεί τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα των ΔΕΚΟ να πληρώνονται πλέον από τους φορολογούμενους. Τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχουν τελειώσει. Η κατάσταση είναι υπερβολικά σοβαρή για να παίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε μάλιστα, ότι στην ΕΘΕΛ έχουν εντοπιστεί εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 6.000

και 7.000 ευρώ «που δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα της εταιρείας», ενώ όπως είπε, από την άλλη πλευρά, η «τρόικα απαιτεί οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τις ΔΕΚΟ να γραφτούν στο δημόσιο χρέος, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξησή του κατά 4- 5 μονάδες».

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίστηκαν στρατηγικό λάθος από κύκλους του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι έλεγαν πως λόγω της ολιγωρίας ανώτερων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που είχαν τους φακέλους επί δύο ημέρες για τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ στα συρτάρια τους πέρασε το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα πτωχεύει και ότι θα κηρύξει στάση πληρωμών.

tanea

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: