Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ

.nooz.gr
Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) είχε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, στον υπουργό τέθηκαν τα θέματα της μείωσης των κεντρικών αυτοτελών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ΣΑΤΑ, καθώς και η ένταξη του προγράμματος "Θησέας" στο ΕΣΠΑ.

Αποφασίστηκε να συσταθεί μια μικτή επιτροπή από την ΚΕΔΚΕ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να εξεταστούν τα δύο πρώτα θέματα, ενώ για το τρίτο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια υπουργό Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, οι δήμοι της χώρας αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο εάν θα καταβληθούν οι μισθοί του Αυγούστου από πολλούς δήμους. Ερωτηθείς για τις αναφορές περί κακοδιαχείρισης στους δήμους που περιείχε η χθεσινή έκθεση του γενικού διευθυντή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον κ. Ρακιντζή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία, ειδάλλως οι δήμοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: