Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Το i-R ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Τραπεζικές συγχωνεύσεις - Πρώτη προσπάθεια Εθνικής - Πειραιώς


»ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τερματίζεται η φιλολογία γύρω από τις συγχωνεύσεις ελληνικών Τραπεζών. Όχι δεν εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια. Απλά φαίνεται πως ορισμένα τουλάχιστον από αυτά, ίσως και όλα, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αναμένεται η ανακοίνωσή τους. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις κινήσεις συγχώνευσης και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε όποια νομοθετικής ρύθμιση χρειαστεί προκειμένου καλυφθούν και νομοθετικά οι συγχωνεύσεις και έχει ενημερώσει σχετικά τις ενδιαφερόμενες Τράπεζες.

Η πρώτη συμφωνία συγχώνευσης που αναμένεται να ανακοινωθεί θα είναι αυτή μεταξύ Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς και αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Ήδη το θέμα έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά, με αποτέλεσμα να αρχίσουν σε λίγο να κινούνται ανοδικά οι μετοχές των Τραπεζών, κάτι που θα δυσκολέψει το εγχείρημα, στο οποίο, απ΄ ότι φαίνεται, να συμμετάσχουν και κεφάλαια από το Κατάρ, παρά τις διαψεύσεις του κ. Ταμβακάκη, ο οποίος, πάντως, δεν διέψευσε τις δύο επισκέψεις του στο Εμιράτο.

Οι πληροφορίες που ήθελαν να γίνεται συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank του Σπύρου Λάτση, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Αντίθετα, φαίνεται ότι η Eurobank θα μετέχει στο δεύτερο σχήμα που θα προκύψει από συγχώνευση και μαζί με την Alpha Bank θα αποτελέσουν τη βάση του νέου σχήματος.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: