Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αποσύρθηκε από το Ασφαλιστικό η τροπολογία υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων


Να αποσύρει από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την τροπολογία που θα έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους αναγκάστηκε το υπουργείο Εργασίας μετά τις ενστάσεις του υπουργείου Οικονομικών...


Η τροπολογία αφορούσε, μεταξύ των άλλων, την αύξηση των επιδομάτων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα οποία αντικατέστησαν τα δώρα Πάσχα- Χριστουγέννων και την άδεια.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Πέμπτη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά την Παρασκευή αποσύρθηκε, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι οι ρυθμίσεις της θα προκαλούσαν δημοσιονομικές αποκλίσεις.

Η τροπολογία προέβλεπε μεν την κατάργηση των δώρων για τους συνταξιούχους, παράλληλα όμως μεριμνούσε για την αντικατάστασή τους με επιδόματα, καθώς και με πρόσθετη αύξηση 200 ευρώ στα δώρα για τις συντάξεις κάτω των 833 ευρώ.

Ουσιαστικά, δηλαδή, επέστρεφε τα μισά από τα 400 ευρώ που έχαναν οι χαμηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας των περικοπών.

«Το ύψος του επιδόματος θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, δηλαδή στα 800 ευρώ. Το νέο ποσό γράφτηκε εκ παραδρομής στην αγωνιώδη προσπάθεια των υπηρεσιών να εναρμονίσουν τις διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης.

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: