Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Επισπεύδεται η επιστροφή ΦΠΑ σε επιχειρήσεις



Επισπεύδεται από σήμερα, 2 Ιουλίου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο χρόνος για τις επιστροφές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε επιχειρήσεις για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ, οι οποίες θα γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί προσωρινός έλεγχος...



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, για ποσά που υπερβαίνουν τα 30.000 ευρώ, θα γίνεται προσωρινός έλεγχος, «ώστε να αντιμετωπιστεί η καταστρατήγηση των επιστροφών φόρου χωρίς έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε δήθεν δικαιούχους».

Επισημαίνεται ότι για τις επιστροφές μέχρι και 30.000 ευρώ επιστρέφεται το 90% του ποσού χωρίς προσωρινό έλεγχο.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να δοθεί η ευχέρεια συντόμευσης του προσωρινού ελέγχου για ποσά άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία θα επιστρέφονται μετά από προσωρινό έλεγχο.

Επιπλέον, με την ίδια Υπουργική Απόφαση ισχύει ότι από την Παρασκευή 2 Ιουλίου, όταν υπάρχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση από επιστροφές φόρων από το Δημόσιο, επιτρέπεται να διενεργείται συμψηφισμός του οφειλόμενου φόρου με τον δικαιούμενο προς επιστροφή.

Αυτό είναι δυνατόν να γίνει και στις περιπτώσεις υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης, γιατί παρέχεται πλέον η δυνατότητα να υποβληθεί η δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ με ταυτόχρονη υποβολή δήλωσης συμψηφισμού.

tanea

Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: