Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κ. Σημίτης: Κακώς κόπηκαν οι συντάξεις



«Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε συζήτηση που είχε χθες το μεσημέρι με στελέχη του ΠαΣοΚ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου έφθασε για διακοπές. Ο κ. Σημίτης, παρ΄ ότι απέφυγε να σχολιάσει τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠαΣοΚ και τις φήμες περί ανασχηματισμού, τόνισε στους συνομιλητές του πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας αρχίζουν να αποδίδουν, χωρίς όμως να έχει κριθεί ακόμη το τελικό αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα πάντως ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την άποψή του ότι δεν έπρεπε να κοπούν η 13η και η 14η σύνταξη επισημαίνοντας πως «υπήρχαν και υπάρχουν άλλες δαπάνες που έπρεπε να κοπούν».

Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά συνομίλησε αρκετή ώρα με στελέχη του ΠαΣοΚ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν και άλλα. Ταυτόχρονα παρατήρησε ότι «χρειάζεται να λέμε πάντα την αλήθεια στον λαό». Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε ακόμη για την κακοδαιμονία της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι και όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει. Αναφερόμενος στην οικονομία εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει ανάκαμψη, ενώ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Κρήτης και την τουριστική κίνηση.

Ο κ. Σημίτης θα πάει στην Ελούντα για ολιγοήμερες διακοπές.

ΤΟ ΒΗΜΑ

i-reportergr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: