Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Έτοιμος να μιλήσει ο Χριστοφοράκος

Θετική εξέλιξη για υπόθεση Siemens

.protothema.gr
Την πρόθεσή του, να καταθέσει ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Siemens που θα ταξιδέψουν στο Μόναχο εξέφρασε, δια μέσω του συνηγόρου του, ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Σύμφωνα με επιστολή της Siemens προς τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Σήφη Βαλυράκη, η γερμανική εταιρεία έχει λάβει έγγραφες βεβαιώσεις από τους κ.κ. Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ, καθώς και μια αρχική δήλωση από τον συνήγορο του κ. Χριστοφοράκου ότι προτίθενται να μιλήσουν στα μέλη της επιτροπής που θα μεταβούν στο Μόναχο. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 και σε ημερομηνία που θα ορίσει η γερμανική δικαιοσύνη.

Αυτή η εξέλιξη ήταν και το μόνο θετικό στοιχείο που απορρέει από την επιστολή της Siemens καθώς η διοίκηση της εταιρείας επιμένει πως, ότι υλικό έχει στην διάθεσή της το έχει αποστείλει στην ελληνική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται «εξακολουθείτε να αμφισβητείτε την ειλικρίνειά μας και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι δεν έχουμε αποκαλύψει το σύνολο των στοιχείων που βρίσκεται στην κατοχή μας.

Πιστεύω πως αυτό είναι αναιτιολόγητο». Πάντως παρά τις γερμανικές παρατηρήσεις, τα μέλη της επιτροπής εξακολουθούν να είναι δυσαρεστημένα με την ανταπόκριση των γερμανών με τον κ. Βαλυράκη να δηλώνει ότι «η Siemens εξακολουθεί να μας δουλεύει».

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη ενώ ο κ. Βαλυράκης έχει αναλάβει να καλέσει για κατάθεση τον πρώην υπουργό Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον κ. Παύλο Νικολαϊδη και τον κ. Παντελεήμων Καράκωστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: