Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΠΕΜΠΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ


Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από εγκεφαλίτιδα, προερχόμενη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Πρόκειται για έναν 85χρονο άνδρα από την κεντρική Μακεδονία, το πέμπτο θύμα του ιού...


Παράλληλα, την Πέμπτη αναφέρθηκαν 13 νέα κρούσματα. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 77. Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιώργος Σαρόγλου, η έξαρση του φαινομένου θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ καθημερινά αναμένεται να καταγράφονται πέντε με δέκα νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν ανασταλεί οι αιμοδοσίες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν περιστατικά, ωστόσο το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αίμα. Για να εξασφαλιστεί πάντως επάρκεια για τις μεταγγίσεις, θα ζητηθεί η συνδρομή του στρατού για επιπλέον αιμοδοσίες.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, αναμένονται στο ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για το μοριακό έλεγχο των περίπου 2.000 μονάδων αίματος που έχουν συγκεντρωθεί από περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Όσοι έχουν ταξιδέψει σε περιοχές με κρούσματα δεν μπορούν να δωρίσουν αίμα για 25 ημέρες, ενώ όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό για 120 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: